Kortingen en Acties op Blue Monday

Blue Monday 2024 wordt Happy Monday Shopping

Op 16 januari 2023 is het Blauwe Maandag.  De Britse psycholoog Cliff Arnall kwam er in 2005 mee op de proppen en doopte de maandag van de laatste volle week van januari als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.
Maar voor ons promo- en koopjesjagers wordt het eerder een Happy Monday. Heel wat online shops geven ons extra korting en vergeet niet dat de solden er ook nog zijn om wat vrolijker te worden.

Blue Monday kortingen en acties België 2024

Bekijk alle Blue Monday kortingen en aanbiedingen (online op 16 januari)

DAGAANBIEDINGEN

Blue Monday Tips 2024

Geen zin in shoppen of was je net wat te laat? Bekijk dan snel onze tips om je dag op te leuken en jezelf wat in de watten te leggen.

Ga de natuur in

Maak een fikse wandeling in de natuur. Wandelen is niet alleen gezond maar is ook een natuurlijke antidepressiva. Neem je nog een maatje mee dan kan je onderweg je hart luchten of lekker keuvelen en al je zorgen even vergeten. Bovendien is wandelen gratis. Zorg wel dat je goed schoeisel aan hebt, zo voorkom je pijnlijke voeten. 

Verwen je zelf

Heb je een slechte dag? Wees dan wat lief voor jezelf. Neem een badje of laat de douche net iets langer lopen en schuim je goed in. Smeer je huid daarna in met je favoriete lotion, doe je nagels en geef je voeten een lekkere massage. Heerlijk ontspannen ben je na zo een middagje zelfzorg. LookFantastic heeft trouwens van die leuke Beautyboxen en de eerste scoor je meteen al met een mooie korting.

lookfantastic beauty box

Laat je je liever verwennen? Boek dan namiddag of dagje in een wellness centrum. Bij Vakantieveilingen of Groupon kan je er altijd eentje op de kop tikken met een mooie korting.

In een hoekje met een boekje of lekker bingewatchen

Voel jij je ook nog al snel schuldig als je zo eens een namiddagje onder een dekentje lekker languit je favoriete series aan het bingewatchen bent? Of kan je zo verdwalen in de wereld van een boek? Dan is dit beslist een aanrader om die depri feelings voor eventjes te vergeten. 
Wist je dat je ook via Amazon Prime series en films kan kijken en überhaupt nog eens supervoordelig. Trouwens je kan Prime 30 dagen GRATIS uitproberen, daarna is het €2,99 per maand of €25,00 per jaar.

amazon prime gratis

Onthaast

Ga op restaurant. Wil je dat met korting doen? Bekijk dan zeker eens de aanbiedingen op Groupon.Trek er een paar dagen tussenuit en boek een last minute weekend. Of profiteer van vroegboekkortingen en plan je reis voor deze zomer al.
Een leuk tijdverdrijf zijn om je gedachten laten af te dwalen naar leukere oorden, niet?

Bekijk zeker de aanbiedingen op volgende sites om het budgetvriendelijk te houden

 • Groupon: resto’s, stedentrips, romantische uitjes, …
 • Connections: vliegtuigticket, rondreizen, huurauto’s, hotels, .. 
 • SlowCabins: onthaasten in eigen land

Doe een dansje

Net als wandelen is ook dansen een goede uitlaatklep. Ga alleen uit de bol of nodig wat vrienden uit en doe samen gek op jullie favoriete muziek. Maak een spetterende playlist aan op Spotify en kom de ganse dag niet meer af van die zelf geïmproviseerde dansvloer.

Wanneer is het Blue Monday?

Blauwe maandag valt op de maandag van de laatste volle week van januari. De komende jaren valt deprimaandag op
 • maandag 16 januari 2023
 • maandag 22 januari 2024
 • maandag 20 januari 2025
 • maandag 19 januari 2026
 • maandag 25 januari 2027
 • maandag 24 januari 2028
 • maandag 22 januari 2029
 • maandag 21 januari 2030

Waar komt Blue Monday vandaan?

Wikipedia omschrijft Blue Monday als volgt Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd deprimerendste dag van het jaar.

De vader van ‘blauwe maandag’, ook bekend als ‘zwarte maandag’, niet te verwarren met de zwarte maandag in 1987, is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de derde maandag van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen. (Bron Wikipedia)

kortingbox
Logo